Šizení medu dosáhlo dalšího vrcholu

26.02.2014 14:42
 
 
Šizení medu dosáhlo dalšího vrcholu a to, falšování již tak málo kvalitního medu pekařského.
Pekařský med je med, který svými parametry nevyhověl předpisům pro med kvalitní a proto se prodává k vaření,
pečení či jiným nešetrným úpravám. U medu se nejvíce sleduje množství vody, množství sacharózy a
HMF, které dokáže odhalit přehřívání medu při plnění a zpracování. Může být také ukazatelem stáří medu. 
Firma JSG MED, jejíž produkty se pravidelně objevují jako nevyhovující na stránkách SZPI  ztratila nejspíš všechny 
zábrany a uvedla do oběhu dokonce FALŠOVANÝ a NEKVALITNÍ med pekařský. Množství HMF je u kvalitního 
medu běžně mezi 1-4 mg/kg, norma určuje hranici 40mg/kg a u pekařského je povolené maximální množství 80mg/kg. 
I toto dokázala firma JSG překročit 6x. Proti medu kvalitnímu, například tomu přímo od včelaře,
je parametr překročen přibližně 240x. V medu byly také nalezeny umělé sladidla a karamel, který měl med dělat tmavším.
 
Prostě další šmakuláda ze super a hyper za akční cenu.
 
 
Odkazy:
 
 
Administrátor
Luděk Klinkovský